BiH

Saopćenje za javnost

Koordinacija boračkih udruženja Općine Novi Grad Sarajevo: Tražimo ostavku Kristine Ljevak

23/07/2019

Tražimo neopozivu ostavku v.d direktorice Kristine Ljevak i NO kojeg predvode Vlastimir Mijović i Mirsad Pindžo, kaže se u reakciji Koordinacije boračkih udruženja Općine Novi Grad Sarajevo

Koordinacija boračkih udruženja Općine Novi Grad Sarajevo objavila je reakciju nakon emitovanja filma “Tužitelj, branitelj, otac i sin” na TVSA, koju prenosimo u cjelosti:

– Kada smo vidjeli da je TVSA emitovao propagandni film “Tužitelj, branitelj, otac i sin” bili smo u šoku i nismo mogli da vjerujemo da je TVSA na dan genocida i dženaze u Srebrenici pustila film koji grubo vrijeđa sve branioce i žrtve genocida. General Krstić je osuđeni ratni zločinac, a ne nevin i običan čovjek, kao što to ovaj film prema tobože “istinitom” događaju pokušava predstaviti.

Mi koji smo časno branili jedinu nam domovinu zgroženi smo ovakvom uređivačkom politikom v.d direktorice Kristine Ljevak koja je uz svesrdnu pomoć pomagača Predraga Kojovića, Edina Forte, Kemala Ademovića, Elvedina Okerića i Dine Konakovića mučki i iza leđa izgleda pokušala da uradi ono što agresori nisu uspjeli uraditi. Poručujemo da vam to neće proći kao što agresor uz pomoć živih štitova nije prošao Žuč i ušetao u Sarajevo, kao što nisu prošli Mojmilo, Dobrinju, Stup i druge linije odbrane časnih branitelja države Bosne i Hercegovine.

Nećete uspjeti ni vi ni vaši pomagači u namjeri da zločinačke teze i predstavljanje osuđenih zločinaca kao nevinih ljudi, podvaljujete perfidno putem propagandnih filmova.

Tražimo neopozivu ostavku v.d direktorice Kristine Ljevak i NO kojeg predvode Vlastimir Mijović i Mirsad Pindžo. Također zahtjevamo javno izvinjenje zato što je dopustila da se ovaj film emituje na našoj TVSA i to na dan dženaze u Srebrenici, kaže se u saopćenju za javnost.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.