Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Koordinacija Udruga HVO-a odbacuje optužbe protiv generala Mije Jelića

zlatan mijo jelic111

Koordinacija Udruga borbenog sektora HVO-a (Udruga Specijalne policije iz Domovinskog rata HR HB, Udruga bivših pripadnika postrojbe “Ante Bruno Bušić”, Udruga PPN “Ludvig Pavlović” ) oglasila se u ponedjeljak priopćenjem za javnost u kojem, uz ostalo, stoji kako u potpunosti i s gnušanjem odbacuju sve monstruozne optužbe izrečene na račun generalna Zlatana Mije Jelića.

“S ogorčenjem smo primili vijest o podizanju optužnice Tužiteljstva BiH protiv našeg ratnog zapovjednika generala Zlatana Mije Jelića. U potpunosti i s gnušanjem odbacujemo sve monstruozne optužbe izrečene na račun našeg junaka Domovinskog rata i u potpunosti ga podupiremo, ponosni na njegov ratni put u obrani domovine i u borbi za slobodu hrvatskoga naroda”, priopćili su iz Koordinacije.

“I ova optužnica koju je podiglo Tužiteljstva BiH pokazuje, po tko zna koji put, kako se preko naših ratni zapovjednika u montiranim političkim procesima pokušava nametnuti teza o HVO-u i cjelokupnom hrvatskom narodu u BiH kao zločinačkoj organizaciji, a sve to po načelima koja su vrijedila još u vrijeme otomanskog carstva ‘kadija te tuži kadija ti sudi’.

Na sve ovo, na žalost ostaju gluhi i nijemi hrvatski politički predstavnici na svim razinama vlasti od gradskih i županijskih do federalnih i državnih razina. Ogorčeni smo takvom pasivnošću i prepuštanju naših ratnih zapovjednika neutemeljenim optužbama te medijskoj hajci orkestriranoj iz redova onih kojima je cilj nestanak hrvatskoga naroda s ovih područja, odnosno onih koji u miru pokušavaju ostvariti ono što im nije pošlo za rukom u ratu zahvaljujući upravo ljudima kao što su i naš general Zlatan Mijo Jelić”, dodaju u priopćenju.

Za razliku od hrvatskih političkih predstavnika, bošnjački politički predstavnici nisu se javno susprezali izvršiti neviđeni pritisak na pravosuđe i uz osude zbog podizanja optužnice, zaprijetiti da će generala Mahmuljina braniti svim institucionalnim pa i izvaninstitucionalnim sredstvima, tvrde iz Koordinacije.

“Ili kako to bošnjački član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović diplomatski uvija u celofan porukama o nedopustivosti izjednačavanja žrtve i agresora ‘stvaranju umjetnog balansa u procesuiranju ratnih zločina’, a federalni ministar branitelja, potvrđuje navodima ‘da će se rad pravosudnih organa poštivati, ali samo do određene mjere’. Gospodo hrvatski politički predstavnici u BiH, vi ste tada, žalosno je, sluganski i ponizno propustili reagirati na ovakve krajnje opasne izjave. Žalosno je i neprihvatljivo za sve hrvatske branitelje i domoljube kako svojom pasivnošću u slučaju podizanja optužnica protiv našeg ratnog zapovjednika idete niz dlaku onima koji ne žele dobro hrvatskomu narodu. Ovdje se ne radi samo o sudbini, čestitosti i čistoći obraza junaka Domovinskog rata generala Zlatana Mije Jelića, nego se radi o tome da se ovakvim monstruoznim optužbama želi okaljati čestitost i čistoća obraza svih poštenih hrvatskih ljudi, onečistiti prolivena krv hrvatskih domoljuba u borbi za slobodu. Svojom šutnjom, gospodo politički predstavnici u BiH, vi jasno pokazujete koliko vam je stalo do vaših fotelja i privilegija, a koliko vam je stalo do hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata koji su svojom žrtvom omogućili blagodati koje danas uživate”, zaključuje se u priopćenju Koordinacije triju udruge proisteklih iz Domovinskog rata.