Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

krenuti naprijed

Kordić i Marić sastali se s njemačkom ambasadoricom Margret Uebber

MARIC UBBER KORDIC (1)

Naglasila je kako je njihov mandat došao u trenutku korona krize, što je, smatra, svakako otežavajuća okolnost te da se nada da će se ova nepovoljna situacija uskoro prevladati

Gradonačelnik Mostara dr. sc. Mario Kordić i predsjednik mostarskog Gradskog vijeća Salem Marić primili su u ponedjeljak u Gradskoj vijećnici Margret Uebber, ambasadoricu Savezne Republike Njemačke u Bosni i Hercegovini.

Ambasadorica je čestitala gradonačelniku i predsjedniku Gradskog vijeća na izboru te istaknula kako je danas na Mostaru velika pažnja i da svi očekuju da nakon dugogodišnjeg zastoja procesi u gradu krenu naprijed, izvijestili si iz mostarske Gradske uprave.

Naglasila je kako je njihov mandat došao u trenutku korona krize, što je, smatra, svakako otežavajuća okolnost te da se nada da će se ova nepovoljna situacija uskoro prevladati.

Gradonačelnik i predsjednik Gradskog vijeća zahvalili su na čestitkama, te naglasili kako postoji spremnost i odlučnost nove gradske vlasti da se brojni problemi, koji su nastali zbog osam godina nepostojanja Gradskog vijeća, počnu sada rješavati te da svi žele unaprijediti razvoj Mostara.

Njemačku ambasadoricu su upoznali s najavom da Grad Mostar u ovoj godini želi organizirati značajnu gospodarsku investicijsku konferenciju, a ona je, pozdravivši tu inicijativu, kazala kako će sa svoje strane ambasada dati doprinos i pozvati njemačke kompanije da se na mjestu događaja informiraju o tome gdje, kako i s kim mogu ostvariti konkretnu gospodarsku saradnju i potencijalne investicije.

Ambasadorica Uebber je podvukla kako je Njemačka zainteresirana za projekte izgradnje povjerenja, posebice među mladima te projekte energetske učinkovitosti, obnovljivih izvora energije, spomenuvši u tom kontekstu konkretno nastavak izgradnje projekta vjetroparka Podveležje 2.

Na sastanku je također bilo bilo riječi i o izmjeni Statuta Grada Mostara, novoj organizaciji i sistematizaciji Gradske uprave, a što treba uslijediti u drugoj polovini ove godine.