Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Mostar

Kordić i Pozder: Potrebno uključivanje svih nivoa vlasti u rješavanje deponije Uborak

pozder
Foto: Grad Mostar
Ministrica Nasiha Pozder i gradonačelnik Mario Kordić

Nakon razgovora u Gradskoj vijećnici gradonačelnik Kordić i ministrica Pozder posjetili su Regionalnu deponiju Uborak – Buđevci kako bi se na terenu uvjerili u njeno aktuelno stanje

Gradonačelnik Mostara dr. Mario Kordić u utorak se u Gradskoj vijećnici sastao s ministricom okoliša i turizma u Vladi FBiH dr. sc. Nasihom Pozder.

Tom prigodom gradonačelnik je upoznao ministricu s aktivnostima koje su poduzete kako bi se pronašlo adekvatno rješenje za zbrinjavanje otpada. Naglašena je važnost uključivanja u ovu problematiku svih nivoa vlasti, kako bi se zajedničkim radom donijela Strategija upravljanja otpadom, saopćeno je iz Grada Mostara.

Tema razgovora bila je i turizam, odnosno mnogi projekti koje je Grad realizirao kako bi privukao posjetitelje iz cijelog svijeta. Plodovi rada već su vidljivi na terenu, te su stvoreni preduvjeti za jačanje sektora koji ima ogroman potencijal.

Nakon razgovora u Gradskoj vijećnici gradonačelnik Kordić i ministrica Pozder posjetili su Regionalnu deponiju Uborak – Buđevci kako bi se na terenu uvjerili u njeno aktuelno stanje.

Ministrica i gradonačelnik složili su se kako samo konstruktivnim razgovorom i poštivanjem stručnjaka iz ove oblasti može donijeti rješenje koje će biti za dobrobit cjelokupnog društva, dodaje se u priopćenju.