Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Gradonačelnik Mostara

Kordić: Mostar se mora izdići iznad podjela i biti primjer drugima

prosvjeta mostar fena (1)

Gradonačelnik Mostara Mario Kordić zahvalio se na pozivu i naglasio da će i on lično i Grad Mostar dati podršku ”Šantićevim večerima poezije” i svim aktivnostima ”Prosvjete”

Gradonačelnik Mostara Mario Kordić sa saradnicima posjetio je u srijedu Srpsko prosvjetno i kulturno društvo ”Prosvjeta” Gradski odbor Mostar gdje je razgovarao s vršiteljicom dužnosti predsjednice mostarske “Prosvjete” Sanjom Bjelicom-Šagovnović i članovima Upravnog odbora, a sastanku je prisustvovao i zamjenik predsjednika Gradskog vijeća Velibor Milivojević.

Predsjednica mostarske ”Prosvjete” zahvalila se gradonačelniku na posjeti i upoznala ga s dosadašnjim radom i aktivnostima SPKD ”Prosvjeta” ističući da je ovo Društvo zajedno s SPKUD ”Gusle” i uz podršku Srpske pravoslavne crkvene opštine Mostar nosilac svih srpskih kulturnih aktivnosti u Mostaru, među kojima su ”Šantićeve večeri poezije”, ”Svetosavska besjeda”, ”Božićni koncert”, te ”Prosvjetina škola srpskog jezika, istorije i kulture”.

Bjelica Šagovnović je naglasila da ”Prosvjeta” kroz svoje djelovanje i aktivnosti nastoji obogatiti multietničku kulturnu scenu grada Mostara i dati doprinos da Mostar bude prepoznat kao grad kulture, međusobnog uvažavanja i bolje mjesto za život.

”Želimo da Mostar bude otvoren i napredan evropski grad i mi iz ‘Prosvjete’ dat ćemo svoj maksimalan doprinos”, navela je ona napominjući da ”Prosvjeta” ima dobru saradnju i sa druga dva nacionalna društva HKD ”Napredak” i BZK ”Preporod”.

Napomenula je da će ovogodišnje ”Šantićeve večeri poezije” biti otvorene početkom oktobra, te da će, kao i svake godine, ponuditi bogat i raznolik program.

Bjelica Šagovnović je dodala da se ove godine dodjeljuje i Književna nagrada ”Aleksa Šantić”.

Gradonačelnik Mostara Mario Kordić zahvalio se na pozivu i naglasio da će i on lično i Grad Mostar dati podršku ”Šantićevim večerima poezije” i svim aktivnostima ”Prosvjete”.

Kordić je upoznao prisutne sa svojim idejama i planovima kada je u pitanju kulturna scena Mostara.

”Smatramo da se vidi u kom smjeru mi radimo. Nema razloga da saradnja ne bude još bolja. Vjerujem da možemo još bolje i više uraditi za naš grad i građane. Želja nam je da se svi sprijateljimo i taj cilj smo uspjeli ostvariti”, ocijenio je Kordić.

Naglasio je da se Mostar mora izdići iznad podjela i biti primjer za druge gradove.

Zamjenik predsjednika Gradskog vijeća Grada Mostara Velibor Milivojević pohvalio je rad i djelovanje ”Prosvjete” te naglasio da se mora prepoznati i podržati rad i kvalitet.

”Prosvjeta je na dobrom putu. I do sada je dobro radila, te dala doprinos da se obogati kulturna scena Mostara. Kroz kulturne sadržaje možemo obogatiti i turističku ponudu grada”, naveo je Milivojević dodajući da kultura može biti jak integrativni faktor.