Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Toplane Sarajevo

Korisnici će u februaru dobiti niže račune za grijanje

grijanje radijator
Foto: Služba za protokol i press KS
Ilustracija

U KJKP “Toplane – Sarajevo” d.o.o. su izvršili analizu potrošnje prirodnog gasa u novembru i decembru 2023. godine, te na osnovu rezultata izvršene analize donesena je pomenuta odluka

Nakon što su KJKP “Toplane Sarajevo” d.o.o. Sarajevo u saradnji sa Ministarstvom komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša, dali prijedlog Vladi Kantona Sarajevo o umanjenju računa za mjesec decembar 2023. godine, Vlada Kantona Sarajevo je donijela konačnu odluku o umanjenju decembarskog računa.

U KJKP “Toplane – Sarajevo” d.o.o. su izvršili analizu potrošnje prirodnog gasa u novembru i decembru 2023. godine, te na osnovu rezultata izvršene analize donesena je pomenuta odluka.

Shodno navedenom, svim korisnicima ispostavljeni račun za centralno grijanje, za decembar 2023., će biti umanjen u iznosu od 10 posto zbog smanjene potrošnje prirodnog gasa. Umanjenje će se izvršiti na način da će korisnicima ispostavljeni račun za mjesec februar 2024. godine, biti umanjen za navedeni postotak – saopćeno je iz KJKP “Toplane – Sarajevo”.

Na taj način, kako se navodi u saopćenju, KJKP “Toplane – Sarajevo” d.o.o. potvrđuju da kontinuirano ulažu napore da korisnicima pruže što kvalitetniju uslugu, a da pri tome što je moguće više, u isto vrijeme, i olakšaju tešku ekonomsku situaciju kojoj su građani izloženi.