Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

ZHK

Koronavirusom zaražene dvije osobe iz Širokog Brijega i dvije iz Gruda

koronavirus.png

Do sada je na prostoru ZHK zaraženo 36 osoba

Štab Civilne zaštite Kantona Zapadnohercegovačkog saopćio je da su iz SKB Mostar zaprimili informaciju o četiri osobe pozitivne na koronavirus (Covid-19), dvije s područja Širokog Brijega i dvije s područja Gruda.

Do sada je na prostoru ZHK zaraženo 36 osoba, 25 iz Širokog Brijega, sedam iz Gruda, četiri iz Posušja, navodi se u izvještaju Štaba Civilne zaštite ZHK.

Također, dodaje se da ih je Ministarstvo unutarnjih poslova ZHK obavijestilo kako nije zabilježen nijedan prekršitelj policijskog sata, ograničenja kretanja za dobne skupine niti samoizolaciju u protekla 24 sata.

Prema zadnjim podacima Zavoda za javno zdravstvo ZHK, u samoizolaciji se nalazi 969 osoba, što predstavlja porast od jedne osobe u odnosu na prethodni dan (320 Široki Brijeg, 316 Posušje, 196 Ljubuški i 137 Grude).

Kako se napominje, danas je na sjednici donesena odluka o produženju rada u trgovinama sa 16 na 18 sati radnim danima za trgovine koje će organizirati rad u smjenama, subotom je određen rad do 13 sati, a nedjeljom je zabranjen rad svim trgovinama.

Trenutno važi policijski sat od 20 do 5 sati.