Parlament bih

Košarac: Delegati za Dom naroda PSBiH izabrani su legitimno

kosarac

Kada je u pitanju imenovanje novog predsjedavajućeg Vijeća ministara, Košarac napominje da je, prema propisima, za to nadležno Predsjedništvo BiH

Novi/stari poslanik Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Staša Košarac ponovio je danas da su četiri delegata za Dom naroda PSBiH iz ove stranke izabrana na legitiman način.

Naglasio je u izjavi novinarima u Sarajevu da je ova stranka izborni pobjednik i da uz tradicionalne koalicione partije ima dovoljan broj predstavnika u Narodnoj skupštini Republike Srpske, odbacivši navode da se radi o jednoumlju i dodajući da je riječ o demokratskom procesu.

Narodna skupština RS-a jučer je izabrala delegate za državni Dom naroda za Klub Srba i to četvero iz SNSD-a – Nebojša Radmanović, Sredoje Nović, Dušanka Majkić i Nikola Špirić te Mladena Bosića iz Srpske demokratske stranke (SDS).

Ranije su poslanici kazali da je to učinjeno uz podršku Stranke demokratske akcije (SDA) i Demokratskog narodnog saveza (DNS), koji su podržali ovaj izbor.

Kada je u pitanju imenovanje novog predsjedavajućeg Vijeća ministara, Košarac napominje da je, prema propisima, za to nadležno Predsjedništvo BiH. Izrazio je nadu da će to biti učinjeno u roku od 15 dana od izbora rukovodstva Predstavničkog doma PSBiH.