Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

KOTBO apeluje na prioritetno zapošljavanje boračkih populacija

borci – vlada fbih

Koordinacija temeljnih boračkih udruženja (KOTBO) FBiH moli sva rukovodna tijela, rukovodne kadrove svih nivoa javne uprave, javnih preduzeća, ustanova i organizacija da poštuju odredbe Zakona o osnovnim pravima boraca i njihovih porodica i odredbe svih kantonalnih zakona koji propisuju prioritetno zapošljavanje boračkih populacija.

– Ne želimo da se dug prema ovim ljudima svodi na pakete namirnica, jednokratne pomoći i slično. Tražimo i zahtijevamo da im se omoguće radna mjesta u skladu s njihovom stručnom spremom i tako se odužimo najhrabrijim sinovima ove države. U protivnom, kroz svoje infrastrukture ćemo poduzeti sve, ako treba i sudskim putem, samo da bismo zaštitili svoje članove – poručili su.

U saopćenju za javnost KOTBO navodi da je na raspolaganju za sve one koji budu iskazali želju i namjeru (kao što je to uradio direktor preduzeća “Igman” iz Konjica ili direktor rudnika iz Kaknja koji su zaposlili na desetine djece šehida i poginulih boraca, ratnih vojnih invalida i demobilisanih boraca) te će im pomoći da zajednički dođu da njihovih članova koji traže posao.