Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

vremenska

Krajinović: Uskoro se vraćamo na proljetnu varijantu odijevanja

meteorolog prognoza
Sarajevo se jutros probudilo pod snježnim pokrivačem
04.04.2023.,Sarajevo - Sarajevo se jutros probudilo pod snjeznim pokrivacem Photo: Armin Durgut/PIXSELL

Sredinom iduće sedmice, prema Krajinoviću, očekujemo i nešto pojačan vjetar južnog pravca, pa će on dodatno poboljšavati osjet temperature zraka i sve nekako ide u tom smjeru vraćanja temperatura u proljetne

“Od 11. aprila se možemo vratiti na neku proljetnu varijantu kada je u pitanju odijevanje s obzirom na to da će vrijednosti jutarnjih temperatura biti od tri do pet stepeni u Bosni, u Hercegovini oko osam stepeni Celzijusa”, kazao je u razgovoru za TV N1 BH. meteorolog Bakir Krajinović.

“One maksimalne dnevne u Bosni poslije 11. aprila očekuju se oko 17 stepeni Celzijusa, u Hercegovini će već to biti 20 stepeni”, dodao je.

Sredinom iduće sedmice, prema Krajinoviću, očekujemo i nešto pojačan vjetar južnog pravca, pa će on dodatno poboljšavati osjet temperature zraka i sve nekako ide u tom smjeru vraćanja temperatura u proljetne.

“Međutim, kiša će i dalje biti ono što će kvariti ugođaj proljetnog vremena, ali klimatološki gledano više je oblačnih dana u mjesecu aprilu nego vedrih i više je kišnih dana nego onih bez padavina, tako da ništa neuobičajeno. Ipak ćemo se morati pomiriti s onim što nam nudi naša klima i čekati onaj dugi stabilni period, mada smo se razmazili u mjesecu martu. Imali smo deset dana bez kiše uz temperature natprosječno visoke i dosta, dosta sunca”, kazao je meteorolog Krajinović.