Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Busovača

Na lokalitetu Jazvine ekshumirani posmrtni ostaci jedne osobe

ekshumacija fena

Posmrtni ostaci pronađeni su na nepristupačnoj lokaciji, nakon čega se pristupilo osiguranju lokacije i iskopavanju posmrtnih ostataka

Na lokalitetu Jazvine u opštini Busovača, izvršena je ekshumacija posmrtnih ostataka jednog lica, koji su upućeni u JKP Gradska groblja Visoko na dalju sudsko-medicinsku obradu i utvrđivanje identiteta putem DNK analize.

Istražiteljica Posebnog odjela za ratne zločine po nalogu postupajućeg tužioca koordinirala je rad ovlaštenih službenih lica. U procesu traženja i ekshumacije posmrtnih ostataka sudjelovali su predstavnici Instituta za nestale osobe BiH, policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu BiH, vještak sudske medicine, te policijski službenici PS Busovača.

Posmrtni ostaci pronađeni su na nepristupačnoj lokaciji, nakon čega se pristupilo osiguranju lokacije i iskopavanju posmrtnih ostataka.

Pronalazak ovih posmrtnih ostataka rezultat je zajedničkog rada Tužilaštva BiH, Državne agencije za istrage i zaštitu BiH i Instituta za nestale osobe BiH u okviru operativnog tima za traganje za nestalim osobama u Bosni i Hercegovini.