Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

vijeće ministara

Krišto s ukrajinskom ambsadorom:  BiH podržava suverenitet Ukrajine

Foto: VMBiH

Ambsadaor Kirilič je zahvalio Krišto na potpori Ukrajini, koja je suočena s velikim razaranjima tokom ruske agresije, i naglasio da je ukrajinski narod ohrabren potporom iz cijelog svijeta

Predsjedateljica Vijeća ministara BiH Borjana Krišto razgovarala je danas u Sarajevu s nerezidentnim ambasadorom Ukrajine za BiH Vasilom Kiriličem, kojem je izrazila potporu Bosne i Hercegovine teritorijalnom integritetu i suverenitetu Ukrajine.

Naglasila je da se svi sporovi moraju rješavati mirnim putem, uz poštivanje temeljnih načela međunarodnog prava.

Istaknula je da će Bosna i Hercegovina sukladno preuzetim obvezama na europskom putu nastaviti usklađivati vanjsku politiku s Europskom unijom i svojim prijateljima SAD-om i Velikom Britanijom. Dodala je kako će BiH sukladno svojim mogućnostima nastaviti pružati potporu ukrajinskom narodu.

Ambsadaor Kirilič je zahvalio Krišto na potpori Ukrajini, koja je suočena s velikim razaranjima tokom ruske agresije, i naglasio da je ukrajinski narod ohrabren potporom iz cijelog svijeta.

Krišto je informirala Kiriliča o aktualnoj političko-gospodarskoj situaciji u BiH. Kazala je da se BiH nalazi u reformskom zamahu kojim se želi osigurati dugoročna politička stabilnost i ostvariti gospodarski napredak. Naglasila je da su glavni vanjskopolitički ciljevi BiH integracije u Evropsku uniju i NATO, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.