hdz bih

Krišto: Zajedništvom stvaramo promjene za budućnost, rješavamo istaknute probleme i otvorena pitanja

l_7d17ec9d76c053f561e008683e14b874

Potpora većih razina uvijek je bila prisutna za sve naše upite i zahtjeve, istaknuto je, uz nadu kako će se potpora nastaviti i u budućnosti, ako bi se poboljšao položaj bugojanskih Hrvata

Potpora većih razina vlasti neće izostati kao ni do sada svim projektima u Bugojnu, Pružit ćemo maksimalnu potporu za rješavanje svih otvorenih pitanja i projekata, koji su danas vrlo jasno naznačeni, istaknuto je danas prilikom posjete Borjane Krišto, zajedničke kandidatkinje Hrvatskog narodnog sabora BiH za hrvatskog član Predsjedništva BiH i dr. Dragana Čovića predsjednika Hrvatskog narodnog sabora BiH i HDZ-a BiH Bugojnu.

Domaćini sastanka Igor Vrljić, predsjednik stranačke organizacije u Bugojnu i Miroslav Zelić, predsjedatelj Općinskog vijeća, prezentirali su aktivnosti na projektima, aktualnu političku situaciju s osvrtom na tijek kampanje koji se provodi na terenu, te su istaknuti i problemi s kojima se suočavaju Hrvati Bugojna.

Potpora većih razina uvijek je bila prisutna za sve naše upite i zahtjeve, istaknuto je, uz nadu kako će se potpora nastaviti i u budućnosti, ako bi se poboljšao položaj bugojanskih Hrvata.

„Svaki zahtjev za pomoć ovoj lokalnoj zajednici s većih razina, bilo sa županijske, entitetske i državne razine vlasti, nastaviti ćemo pratiti kao i do sada, te uvijek biti uz sve lokalne projekte. Zajedništvom stvaramo promjene za budućnost, rješavamo istaknute probleme i otvorena pitanja“, poručila je u Bugojnu Borjana Krišto, zajednička kandidatkinja Hrvatskog narodnog sabora BiH za hrvatskog član Predsjedništva BiH.

Današnjim sastankom naglasak je stavljen i na lokalnu infrastrukturu, koja je od velikog značaja a iskazano je veliko nezadovoljstvo s postojećim stanjem.

Posjet Bugojnu, izaslanstvo je iskoristilo i za posjet Hrvatskom planinarskom društvu „Stožer“ i razgovoru s Franjom Jurićem, predsjednikom Planinarskog društva, potom posjet župi sv. Ante Padovanskog i Igraonici „Framice“ gdje se razgovaralo s fra Ivanom Pilićem, župnikom i Anteom Žarković ravnateljicom te obilasku zgrade Klostera časnih sestara, samostana i škole časnih sestara Klanateljica Krvi Kristove.

Posjet Bugojnu, izaslanstvo je zaključilo obilaskom gradilišta obilaznice, izgradnje kružnog toka na ulazu u Bugojno.

Uz kandidatkinju Krišto, predsjednika Čovića te dužnosnike HDZ-a BiH izvršne i zakonodavne vlasti, danas su u posjeti Bugojnu nazočili i kandidati i nositelji lista, lija Nakić, nositelj liste za Sabor ŽSB, Lidija Bradara, nositeljica liste za Parlamet Federacije BiH i Marinko Čavara, nositelj liste za Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH.