pozivaju inspekciju

SDA: Nezakoniti Pravilnik o registraciji vozila mora biti stavljen van snage

sda – društvene mreže

“Pozdravljamo dosadašnje aktivnosti predstavnika SDA u institucijama vlasti na osporavanju nezakonitog Pravilnika, te na pokretanju procedura kojim bi se uskratila mogućnost nosiocima funkcija da na sličan način utvrđuju i donose podzakonske akte”

Stranka demokratske akcije poziva Upravnu inspekciju i ostale nadležne institucije da hitno istraže i utvrde sve sporne činjenice vezane za donošenje Pravilnika o registraciji vozila u BiH, kojeg je protivno zakonskim procedurama donio ministar prometa i komunikacija BiH Vojin Mitrović, te da isti stave van snage, navodi se u saopštenju kojeg prenosimo u cjelosti.

“Pozdravljamo dosadašnje aktivnosti predstavnika SDA u institucijama vlasti na osporavanju nezakonitog Pravilnika, te na pokretanju procedura kojim bi se uskratila mogućnost nosiocima funkcija da na sličan način utvrđuju i donose podzakonske akte.

Preuzimanje nadležnosti drugih institucija vlasti od strane nosioca funkcija s ciljem pribavljanja imovinske koristi trećim licima predstavlja ozbiljno krivično djelo koje mora biti zaustavljeno i sankcionisano.

SDA će u narednom periodu u proceduru uputiti izmjene Zakona o sigurnosti cestovnog saobraćaja, koje će građane osloboditi od plaćanja stickera i ostalih nepotrebnih troškova.

Bilo kakvo nametanje dodatnih troškova i pogodovanje firmama koje su povezane sa pojedinim političkim strukturama je neprihvatljivo i SDA će iskoristiti sve mehanizme kojima će spriječiti takve aktivnosti”, navedeno je u saopštenju SDA.