Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Poplave

Kritično u Prijedoru: Poplavljeno 200 objekata (FOTO)

prijedor-2

Zbog ugroženosti naselja Topolik, Vrbice, Donji Orlovci, Raškovac, Čejreci i Puharska, gradski Štab za vanredne situacije proglasio je noćas prvi stepen pripravnosti za zaštitu od poplava

Od intenzivnih padavina i naglog rasta nivoa vodostaja rijeka Miloševice i Puharske u Prijedoru je zaplavljeno 200 stambenih objekata i presječeni su putevi u zoni ovih vodotoka.

Zbog ugroženosti naselja Topolik, Vrbice, Donji Orlovci, Raškovac, Čejreci i Puharska, gradski Štab za vanredne situacije proglasio je noćas prvi stepen pripravnosti za zaštitu od poplava na području Prijedora.

Naloženo je subjektima zaštite i spasavanja preduzimanje mjera u zonama ugroženosti od poplava, a, prije svega, na pomoći u slučajevima potrebe evakuacije stanovništva i životinja, kao i angažovanje mehanizacije i ljudstva na postavljanju vreća pijeska radi sprečavanja prodora vode u stambene objekte u zonama zahvaćenim poplavom.

Policijska uprava Prijedor vrši zabranu odvijanja saobraćaja na saobraćajnicama koje su zaplavljene.

“Obavezuje se Odsjek za civilnu zaštitu da kontinuirano prati stanje vodostaja i stanje na terenu i da blagovremeno obavještava gradski Štab za vanredne situacije i predlaže preduzimanje potrebnih mjera zaštite od poplava”, navodi se u izvještaju koji je noćas iz Gradske uprave dostavljen medijima.

Radioamaterska mreža za opasnost Radio kluba Prijedor postavila je ultrazvučni senzor za stalno praćenje vodostaja rijeke Sane kod gradskog mosta u Prijedoru.

Rano jutros u 4.30 časova vodostaj je iznosio 221 centimetar ili za dva metra manje od tačke na kojoj se proglašava redovna odbrana od poplava.