BiH

vlada ks

Krivić: Od jednog čovjeka ne može ovisiti zdravstveni sistem u Kantonu Sarajevu

02/11/2020

Uspjeli smo da sistem funkcioniše, od jednog čovjeka ne može ovisiti zdravstveni sistem u Kantonu Sarajevu, zbog ostavki, bolovanja i slično, rekao je v.d. premijera KS

Anis Krivić, vršilac dužnosti premijera Kantona Sarajevo i ministar obrazovanja, danas je istakao da je Vlada uspjela da prevaziđe sve prepreke u fukcionisanju, prenosi Anadolu Agency (AA).

“Vlada KS radi nepunih osam mjeseci, mogu da kažem, u najtežem periodu od osnivanja KS. Vanredna situacija, koja još uvijek traje i uvjeti u kojima ova Vlada radi još uvijek traju i mi ne znamo kada će se vanredno stanje okončati. Smatrali smo da je dobro da ponudimo građanima sve informacije o trenutnom stanju u Vladi KS i svim aktivnostima koje smo radili i koje radimo. U ovom trenutku s nama nije tu naš premijer Mario Nenadić i ministar privrede Draško Jeličić što dodatno usložnjava situaciju i rad Vlade”, kazao je Krivić i dodao:

“Svi smo vrlo svjesni kompleksnosti situacije zbog pandemije i svakako kada je u pitanju Ministarstvo zdravstva. Sva pitanja iz te oblasti, mogu da kažem na neki način, vise u zraku. Trenutno zasjeda Krizni štab KS i iskreno vjerujem da ćemo do kraja dana imati određene prijedloge Vladi.”

Pojasnio je da će Krizni štab kao stručno tijelo savjetovati Vladu KS u kojem pravcu da donosi odluke u vezi s pandemijom te da vjeruje da će s tim zaključcima riješiti veći broj pitanja koja se iz oblasti zdravstva u ovom trenutku javljaju.

“Ono što sada sa sigurnošću mogu da kažem jeste da je Vlada prevazišla sve glavne, osnovne, elementarne prepreke u funkcionisanju Vlade kada je u pitanju zdravstvo. Dakle, uspjeli smo da sistem funkcioniše, od jednog čovjeka ne može ovisiti zdravstveni sistem u Kantonu Sarajevu, zbog ostavki, bolovanja i slično. Uspjeli smo da to prevaziđemo određenim pravnim tehnikama i da se zahvalim našoj kolegici Jasni Agić koja je pokazala iznimnu hrabrost da se uhvati u koštac s dodatnim resorom. Svakako da Vlada stoji u potpunosti iza nje, ali vidjećemo u kojem će pravcu sve to da ide i šta će nam Krizni štab reći”, rekao je Krivić.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.