BiH

sastanak u mostaru

Krizni štab Ministarstva zdravstva HNK-a donio nove preventivne mjere

25/06/2020

Nalaže se zdravstvenim ustanovama aktiviranje kriznih planova pripravnosti i odgovora na pojavu COVID-19 i uspostava trijažnih punktova

Krizni štab Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK) održao je u četvrtak u Mostaru sastanak na kojem je donio nove preventivne mjere, a s ciljem daljnjeg praćenja stanja i poduzimanja mjera radi sprječavanja i ranog otkrivanja eventualnog slučaja bolesti izazvane novim koronavirusom.

Štab od jedinica lokalne samouprave traži provedbu pojačanog inspekcijskog nadzora svih inspekcija sukladno Naredbi Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva.

U ustanovama socijalne skrbi sa smještajem korisnika obustavljaju se posjeti korisnicima i izlasci korisnika.

Svi zaposleni u ustanovama socijalne skrbi sa smještajem korisnika i u dječjim vrtićima testirat će se svakih 21 dan do daljnjeg. Testiranje se vrši sukladno propisanoj proceduri nadležne zdravstvene ustanove. Za provedbu ove mjere odgovorne su ustanove socijalne skrbi, dječji vrtići i nadležne zdravstvene ustanove, priopćeno je iz Ureda za informiranje Vlade HNK-a.

Također, nalaže se zdravstvenim ustanovama aktiviranje kriznih planova pripravnosti i odgovora na pojavu COVID-19 i uspostava trijažnih punktova te su o istom obavezni dostaviti izvještaj Kriznom štabu Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi Hercegovačko-neretvanskog kantona najkasnije do 30. juna ove godine.

Krizni štab iznova apelira na građane da budu oprezni i da se pridržavaju svih propisanih mjera zaštite – držanja distance, nošenja maske u zatvorenom javnom prostoru te, i na otvorenom, ukoliko nije moguće održati distancu od dva metra, kao i čestog, temeljitog pranja ruku, održavanja osobne higijene i higijene prostora, navodi se u priopćenju.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.