BiH

HNK

Krizni štab zabranio posjetu bolnicama i ustanovama socijalne skrbi

09/03/2020

Preporučuje se također da se ne održavaju javni skupovi, odnosno organizirana okupljanja građana

Krizni štab Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK) donio je Zapovijed kojom se zabranjuju posjeti bolnicama i ustanovama socijalne skrbi koje zbrinjavaju djecu, mlade i stare osobe na području HNK-a.

Zabrana je donesena s ciljem daljnjeg praćenja stanja i poduzimanja mjera radi sprječavanja i ranog otkrivanja eventualnog slučaja bolesti izazvane koronavirusom u skladu sa Zapovijedi kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva.

Preporučuje se također da se ne održavaju javni skupovi, odnosno organizirana okupljanja građana na za to prikladnom prostoru sukladno propisima o javnom okupljanju, priopćeno je na službenoj internetskoj stranici Vlade HNK-a.

Osobama starije životne dobi preporučuje se izbjegavanje bespotrebnog kretanja, korištenje javnog prijevoza te da preskoče rutinske kontrole i odlaske u ordinacije kod porodičnog ljekara i u bolnice ako im nije prijeko potrebna zdravstvena skrb. Ako je osobi te dobi potreban recept ili liječnički savjet, preporučuje se najprije kontaktirati ljekara telefonski.

Zdravstvenim ustanovama na području ovog kantona naloženo je da obustave redovne specijalističko-konsultativne preglede, a bit će obavljani po procjeni specijalista, stoji u saopćenju.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.