Mirko Šarović

Kupovinom vremena traže opravdanje da ne podrže ukidanje akciza i smanjenje PDV-a

dom naroda izetbegovic covic (1)

Poručio je da je sjednica Doma naroda na kojoj bi se raspravljalo o ukidanju akciza i smanjenju PDV na osnovne životne namirnice trebala biti već sutra i da je sad odgovornost na tri vladajuće stranke SNSD-SDA-HDZ

Predsjednik Srpske demokratske stranke (SDS) Mirko Šarović traži da se sjednica Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH zakaže odmah, navodeći da zakazivanje sjednice za 24. mart predstavlja nepotrebno oduglovačenje i kupovinu vremena koje građani nemaju, „jer cijene divljaju na dnevnoj osnovi“.

Šarović u saopćenju za javnost navodi da očigledno SNSD-e želi da kupovinom vremena nađe opravdanje da ne podrži ukidanje akciza i smanjenje PDV-a.

– Druge zemlje već uveliko implementiraju različite i sveobuhvatnije mjere, a mi sve radimo lagodno i polako bez žurbe. Ako i usvoje sve ono što je već usvojio Predstavnički dom, implementacija mjera zbog kašnjenja može se početi primjenjivati u najboljem slučaju u maju – naglasio je Šarović.

Poručio je da je sjednica Doma naroda na kojoj bi se raspravljalo o ukidanju akciza i smanjenju PDV na osnovne životne namirnice trebala biti već sutra i da je sad odgovornost na tri vladajuće stranke SNSD-SDA-HDZ.

– Da je bilo odgovornosti s njihove strane već bi naši prijedlozi bili usvojeni i u Domu naroda BiH, a danas bi već razmišljali o sljedećem paketu mjera za građane u ovo teško vrijeme inflacije i krize – zaključio je Šarović, saopćeno je iz SDS-a.