Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

predsjednik hrvatske

Milanović: Pad letjelice ozbiljan incident, ali nije usmjeren protiv Hrvatske

Ploče: Zoran Milanović sudjelovao na svečanoj sjednici povodom Dana grada
25.06.2021., Ploce - Predsjednik Republike Zoran Milanovic doalzi na svecanu sjednicu Gradskog vijeca Grada Ploce u prigodi obiljezavanja Dana grada. Photo: Milan Sabic/PIXSELL

“Riječ je o ozbiljnom incidentu, istraga je u toku i želimo utvrditi sve detalje”, izjavio je Milanović i pozvao je građane da budu mirni

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović izjavio je u petak u povodu noćašnjeg pada bespilotne letjelice u Zagrebu da se radi o ozbiljnom incidentu o kojemu je istraga u toku, no procjenjuje se da to nije usmjereno protiv Hrvatske.

Milanović je to rekao na vanrednoj konferenciji za novinare održanoj nakon brifinga s načelnikom Glavnog štaba OS RH, te direktorima agencija i uprava. Rekao je kako je o svemu razgovarao i s hrvatskim premijerom Andrejom Plenkovićem.

“Nikakvu predostrožnu informaciju nismo dobili, objekt je letio iznad Madžarske preko 40 minuta, u hrvatskom prostoru proveo je manje od sedam minuta i srušio se na šire područje Jaruna. Riječ je o ozbiljnom incidentu, istraga je u toku i želimo utvrditi sve detalje”, izjavio je Milanović i pozvao je građane da budu mirni.

“To nije usmjereno protiv Hrvatske i radi se o incidentu koji je srećom završio bez ljudskih žrtava, ali određene proceduralne stvari treba ispitati, kako je do toga došlo”, kazao je Milanović, prenosi Hina.