BiH

SDPBiH

Lana Prlić pozvala na vakcinaciju, na Facebooku prijetnje i izljevi mržnje

21/09/2021

Svima koji prijete, promoviraju nasilje i šire mržnju zbog ovakvih poteza, poručujemo da svako ima pravo da radi sa svojim zdravljem šta god želi, kao što to radi i naša Lana Prlić", stoji u saopštenju SDPBiH

Socijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine osuđuje šovinističke, seksističke prijetnje i izljeve mržnje prema Lani Prlić, potpredsjednici SDP BiH, a sve zbog njenog Facebook statusa u kojem poziva građane da se vakcinišu.

“Količina uvreda i prijetnji nakon ovog posta je nešto sa čime se moraju pozabaviti nadležni sigurnosni organi, pogotovo jer se dobrim dijelom radi o osobama koje nemaju hrabrosti da pišu pod svojim pravim imenom i prezimenom.

Vjerujemo da ovakva količina mržnje ne bi bila usmjerena prema nekom muškarcu, nego je očigledno da su se vrijedni pregaoci zavjera o tome kako korona ne postoji, obrušili na Lanu Prlić zato što je ženska osoba.

Iako je ljudsko pravo svakog građanina da donese odluku o tome da li se treba vakcinisati ili ne, poziv Lane Prlić na vakcinaciju predstavlja civilizacijsku urgenciju.

Urgencija se pogotovo odnosi na građane Bosne i Hercegovine, čija je država apsolutnim nemarom viših nivoa vlasti, upetljanih u razne afere sa kupovinom medicinskih potrepština za pandemiju, postala prva po broju smrtnih slučajeva od korone u Evropi, a pri vrhu je i svjetskog poretka.

Svima koji prijete, promoviraju nasilje i šire mržnju zbog ovakvih poteza, poručujemo da svako ima pravo da radi sa svojim zdravljem šta god želi, kao što to radi i naša Lana Prlić”, stoji u saopštenju SDPBiH.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.