BiH

Mirza Hadžiabdić

Lažna dojava o bombama u Vrhovnom sudu FBiH i Kantonalnom sudu u Sarajevu

02/06/2022
Foto: Screenshot Fena

Da je prijava bila lažna, utvrđeno je kontardiverzionim pregledom, završenim u 13.30 sati, dodao je Hadžiabdić uz napomenu da je ovdje riječ o krivičnom djelu izazivanja opće opasnosti

Lažna je bila dojava koju je jutros u 8.59 sati telefonom uputila nepoznata osoba o postavljenim bombama u Vrhovnom sudu Federacije Bosne i Hercegovine te u Kantonalnom sudu u Sarajevu.

To je novinarima izjavio glasnogovornik kantonalnog Ministarstva unutrašnjih poslova Mirza Hadžiabdić.

Da je prijava bila lažna, utvrđeno je kontardiverzionim pregledom, završenim u 13.30 sati, dodao je Hadžiabdić uz napomenu da je ovdje riječ o krivičnom djelu izazivanja opće opasnosti.

Hadžiabdić nije mogao govoriti je li prijava o postavljenoj bombi u objektu u kojem je sjedište Centralne izborne komisije BiH u Sarajevu bila upućena navodno na ruskom jeziku i uz navodnu prijetnju vezanu za eventualno pristupanje Bosne i Hercegovine NATO savezu.

Nadležnost u tom slučaju imaju državne agencije, kazao je glasnogovornik kantonalnalnog MUP-a odgovarajući na novinarsko pitanje o dojavi vezanoj za sjedište CIK-a.

Hadžiabdić je rekao i da trenutno ne može govoriti ni o kakvim detaljima kad je riječ o tome ko stoji iza učestalih dojava o postavljenim bombama u javnim ustanovama i drugim institucijama u Bosni i Hercegovini.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.