BiH

počele pripreme

Ledena ploha i ove zime na Ilidži u Velikoj aleji

18/08/2022

Izvjesno je da će druga sezona klizanja na Ilidži imati mnogo više sadržaja

Načelnik Općine Ilidža, Nermin Muzur, danas je posjetio lokaciju u Velikoj aleji gdje je prošle zime prvi put u historiji Ilidže bila postavljena ledena ploha.

Iako je kalendarski još ljeto, žele ovu zimu dočekati još spremniji, a ledenu plohu obogatiti dodatnim sadržajima.

– Prošle zime smo prvi put na Ilidži imali ledenu plohu. Tu priliku smo iskoristili na pravi način i naučili mnogo toga. Vođeni upravo tim iskustvom već sada krećemo u pripreme za zimsku sezonu, a sve kako bi Ilidžancima i svim posjetiocima Ilidže ponudili bolje i bogatije sadržaje ove zime – kazao je načelnik Općine Ilidža, Nermin Muzur.

Ledena ploha će i ove zime biti smještena na istoj lokaciji, u Velikoj aleji, u neposrednoj blizini Spomenika borcima NOR-a.

Izvjesno je da će druga sezona klizanja na Ilidži imati mnogo više sadržaja.

– Već sada mogu reći da će površina ledene plohe ove zime biti veća u odnosu na prošlu. Na dobrom smo putu da realizujemo još neke sadržaje u kojima će posjetioci moći uživati, a uvjeren sam da će ledeni tobogan biti jedan od njih. Osim toga vjerujem da će i zabavni program biti kvalitetniji I bogatiji u odnosu na prošlu zimu – kazao je Muzur.

Prošle zime ledena ploha je svečano otvorena krajem decembra, a posjetioci su u čarima ilidžanskog leda, koji se pokazao kao pravi potez, uživali više od dva mjeseca.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.