Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Prognoza za naredne dane

Ledeni talas stigao u BiH, jutros je na Bjelašnici izmjereno minus 17

snijeg sarajevo zima vrijeme prognoza (4)

Temperature zraka u 07.00 sati: Bjelašnica -17 stepeni, Ivan-sedlo -8, Bugojno, Livno, Sarajevo -4, Jajce -3, Drvar, Gradačac, Tuzla -2, Zenica -1, Bihać, Grude, Sanski Most 1, Široki Brijeg 2, Mostar 3 i Neum 4 stepena

U većem dijelu Bosni i Hercegovini jutros je sunčano uz malu do umjerenu oblačnost.

Temperature zraka u 07.00 sati: Bjelašnica -17 stepeni, Ivan-sedlo -8, Bugojno, Livno, Sarajevo -4, Jajce -3, Drvar, Gradačac, Tuzla -2, Zenica -1, Bihać, Grude, Sanski Most 1, Široki Brijeg 2, Mostar 3 i Neum 4 stepena.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 949 hPa, za 5 hPa je viši od normalnog i raste.

U Bosni i Hercegovini danas će preovladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjeren zapadni i sjeverozapadni. Tokom dana povremeno jaki udari vjetra u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne. Dnevna temperatura od 0 do 5, na jugu od 4 do 9 stepeni.

U Sarajevu pretežno sunčano. Dnevna temperatura oko 2 stepena.

Prognoza za naredne dane

U petak će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U centralnim i istočnim područjima Bosne, ujutro i prije podne, je moguć slab snijeg ili slaba kiša. Jutarnja temperatura od -7 do -1, na planinama do -10, na jugu od 0 do 5, a najviša dnevna od 2 do 7, na jugu od 6 do 11 stepeni.

U subotu se očekuje pretežno sunčano vrijeme uz mjestimično malu do umjerenu oblačnost. Po kotlinama Bosne i uz riječne tokove može biti magle ili niskih oblaka. Jutarnja temperatura od -7 do 0, na jugu od -1 do 4, a najviša dnevna od 0 do 6, na jugu od 5 do 11 stepeni.

U nedjelju u Bosni umjereno oblačno, a u Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama Bosne i uz riječne tokove može biti magle ili niskih oblaka. Jutarnja temperatura od -4 do 3, na jugu do 6, a najviša dnevna od 2 do 8, na jugu i sjeveru do 12 stepeni.