SHOWbuzz

u 103. godini života

Umro je legendarni glumac Kirk Douglas

06/02/2020

Kirk Douglas je rođen 9. decembra 1916. godine pod imenom Išur Danielovič Demsky. Njegovi roditelji, Bryna i Herschel, u SAD su se doselili iz gradića Chavusyja koji je danas dio Bjelorusije

Glumačka legenda i dobitnik “Oscara” Kirk Douglas umro je u 103. godini.

“Moja braća i ja s tugom objavljujemo da nas je Kirk Douglas napustio danas. Za svijet je on bio legenda, glumac iz zlatnog doba filmova koji je doživio zlatne godine, humanitarac čija je predanost pravdi i ciljevima u koje je vjerovao bio standard kojemu svi težimo. Ali, meni i mojoj braći on je bio samo tata, Catherine je bio predivan svekar, unucima i praunucima voljeni djed, a njegovoj supruzi Anne predivan suprug”, objavio je njegov sin Michael, također poznati glumac.

“Kirk je živio lijep život, svijetu ostavlja filmsku ostavštinu koja će biti tu za generacije koji dolaze. Bio je ugledni filantrop koji je radio na pomaganju javnosti i donošenju mira planeti”, dodao je Michael Douglas.

Nije naveden uzrok smrti legendarnog glumca.

Kirk Douglas je rođen 9. decembra 1916. godine pod imenom Išur Danielovič Demsky. Njegovi roditelji, Bryna i Herschel, u SAD su se doselili iz gradića Chavusyja koji je danas dio Bjelorusije.

Bio je jedna od najvećih zvijezda “zlatnog Hollywooda”. Prvu nominaciju za “Oscara” je dobio 1949. godine za film “Šampion”, dok je ipak najpoznatiji po glavnoj ulozi u filmu “Spartak”.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.