Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Lemezan: Umjesto do 10.30 radno vrijeme u Općini Ilidža do 16 sati

Redzo_Lemezan

Vijećnik Naše stranke na Ilidži Redžo Lemezan pokrenuo je inicijativu da općinske službe za rad sa strankama produže radno vrijeme.

“Reagirao sam nakon što je u službama za upravu, stručnim i posebnim službama radno vrijeme predviđeno za rad sa strankama skraćeno na samo dva sata, i to od 8:30 h do 10:30. Mislim da se prilikom tog skraćenja definitivno nije razmišljalo o građanima, jer su im te službe sada samo dva sata dnevno na usluzi, i to u jutarnjim satima”, kaže vijećnik Lemezan.

“Ova odluka je došla u vrijeme nakon što su novim budžetom povećane plate općinskoj administraciji, pa bismo očekivali da će općinske službe biti dostupnije, da će produžiti i dodatno poboljšati svoj rad, ali načelnik im je odlučio skratiti radno vrijeme i tako zatvoriti vrata građanima. Moja inicijativa je da se radno vrijeme produži i da općinske službe stoje na usluzi građanima svakim radnim danom od 8.30 do 16 sati”, dodao je Lemezan.

Iz Naše stranke na Ilidži naglasili su da su otvoreni za prijedloge građana u cilju zajedničkog rješavanja problema i poboljšavanja stanja na području te općine.