BiH

Održana sjednica Senata

Ler: Ispunjeni preduslovi da se Opća bolnica transformiše u Kantonalnu bolnicu

08/04/2022
Arhiva/PIXSELL

Upravni odbor Opće bolnice je donio odgovarajuće Odluke, a Skupštini i resornom ministarstvu je upućena inicijativa iz te ustanove

Na sjednici Senata Opće bolnice “Prim. dr Abdulah Nakaš” Sarajevo podnesen je izvještaj o radu te zdravstvene ustanove i prezentirani su planovi za naredni period.

Prim. dr. Željko Ler u svom izlaganju je obrazložio argumente zašto ta ustanova treba biti transformirana iz Opće u Kantonalnu bolnicu i da bi se time osiguralo stabilno finansiranje, zapošljavanje i razvoj bolnice.

On je podsjetio prisutne da je Vlada KS donijela zaključak 28. septembra 2020. godine, kojim se prihvata inicijativa da Vlada sagleda sve pravne aspekte i u tom smislu stvori potrebne pretpostavke da se Opća bolnica transformira u Kantonalnu te da i Skupština KS treba poduzeti aktivnosti iz svoje nadležnosti.

Upravni odbor Opće bolnice je donio odgovarajuće Odluke, a Skupštini i resornom ministarstvu je upućena inicijativa iz te ustanove.

Senat je usvojio zaključak da se Skupštini i Vladi KS uputi zahtjev da završe ono što je započeto 2020. godine, jer su za to ispunjeni svi preduslovi, saopćeno je iz Opće bolnice “Prim. dr Abdulah Nakaš”.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.