Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Lidija Bradara: Dobro je da BiH ima medije koji će doprinositi razvoju društva

lidija bradara – anadolija

Uz sve one koji čine društveno-politički život u Bosni i Hercegovini mediji igraju veoma važnu ulogu i dobro je da u BiH ima što više medija koji će doprinositi razvoju društva, izjavila je Lidija Bradara, predsjedavajuća Doma naroda Parlamenta Federacije BiH prilikom posjete Regionalnom uredu Anadolu Agency (AA) za Balkan.

Bradaru je dočekao Hakan Celik, direktor Regionalnog ureda Anadolu Agency (AA) za Balkan, koji ga je tom prilikom informisao o radu agencije.

Predsjedavajuća Doma naroda Parlamenta Federacije BiH istakla je značaj objektivnog izvještavanja medija i njihovu ulogu u razvoju bh. društva.

“Meni je zadovoljstvo što se jutros nalazim u vašim prostorijama i u svakom slučaju smatram da uz sve nas koji činimo društveno-politički ili društveni život, da su mediji jako važna karika u tom životu. Prije svega, mediji imaju ulogu objektivno informirati i zabaviti i mislim da upravo vaša kuća to radi na jedan vrhunski način. Mislim da je jako dobro da u BiH imamo što više medija koji će svoju ulogu živjeti svakodnevno, koji će doprinositi razvoju našeg društva a ne nekom defetizmu, senzacionalizmu i svemu onom što se trenutačno događa”, kazala je Bradara.

Celik je Bradari poklonio knjigu “Pokušaj puča FETO iz minute u minutu” u kojoj je sažeta hronologija pokušaja državnog udara u Turskoj 15. jula 2016, a koju je priredila AA.