Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Vučić: Volio bih da su Albanci na Kosovu drugačije glasali

vucic

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je zadovoljan rezultatima Srpske liste na kosovskim izborima, ali da bi volio da su Albanci drugačije glasali, javlja Anadolu Agency.

Upitan o tome kako gleda na rezultate na Kosovu na kojima je prvoplasirana kolicija oko Demokratske partije Kosova i Alijanse za budućnost Kosova, čiji je kandidat za premijera Ramuš Haradinaj, a drugoplasirano Samoopredeljenje Albina Kurtija, Vučić je rekao da su oni imali oštru retoriku prema Srbima i da bi volio da su Albanci drugačije glasali.

“Volio bih da su rezultati nešto drugačiji što se tiče volje Albanskog naroda, ali nisam ja taj koji je u njihovo ime mogao da bira. To će nama stvarati teškoće, ali mi moramo da sačuvamo stbilnost”, rekao je Vučić novinarima u Gornjem Milanovcu.

On je zahvalio kosovskim Srbima na “disciplini” i dodao da su glasali za interese Srba, ali i Srbije na Kosovu time što su glasali za Srpsku listu, koja je prema njegovim riječima osvojila najmanje osam od garantovanih 10 mandata u Skupštini Kosova.

“Srbi su pokazali da žele ozbiljan dijalog sa Albancima”, rekao je Vučić.

Vučić je izjavio i da će tokom ove sedmice predložiti mandatara sa sastav nove Vlade Srbije.

“U toku ove sedmice predložiću mandatara”, rekao je Vučić.