Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

sarajevo

Lijepa i humana priča u Novom Gradu

novi grad – biciklizam 8

Predstavnici Općine Novi Grad zahvalili su se prisutnima i pozvali građane da češće, glasnije i više pričamo ove humane priče

Općina Novi Grad Sarajevo zajedno sa EDUS-om i sa sarajevskim biciklističkim klubovima koji su u koordinaciji sa Igorom Isanovićem, triatloncem, organizovali danas lijepu, humanu priču – rekreativnu biciklijadu, pod motom „Vozim za nekoga sa autizmom“.

Start biciklijade je bio u 11.30 sati kod RTV doma i vozila se biciklističkom stazom do Centra „Safet Zajko“.

Učešće u biciklijadi, a i druženju koje je uslijedilo u Centru „Safet Zajko“ uzeli su i nekadašnji kapiten košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine, te predsjednik Košarkaškog saveza BiH Mirza Teletović sa porodicom, fudbaleri FK Sarajevo i FK Željezničar, te drugi brojni članovi sportskih klubova i udruženja sa prostora Novog Grada.
Nakon promotivne biciklijade zabavan dan nastavio se za brojne posjetitelje u Centru “Safet Zajko“, sa Latif Močevićem i maskotom Mravko Travko.

“Sretan sam što zajedno sa predstavnicima najmnogoljudnije općine u Sarajevu ispisujem redove humane priče za EDUS, koji su prošlog mjeseca započeli uspješnom pričom” Trčim za nekoga sa autizmom”. Naša želja je bila da pokažemo i dokažemo da ne želimo samo trčati, nego i voziti, disati i živjeti s našim mališanima EDUS-a . Sretan sam što smo taj cilj ostvarili”, kazao je Isanović.

Predstavnici Općine Novi Grad zahvalili su se prisutnima i pozvali građane da češće, glasnije i više pričamo ove humane priče.