Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

REAKCIJE

Lipovača nakon prelaska u Stranku za BiH: Što se tiče pljuvača, botova… ramazan je, halalim vam

lipovaca (1)
FOTO: Stranka za BiH / Facebook

Prvo da kažem da, kad je moj SDP u pitanju, da mu želim svaki procvat i uspjeh i uvijek ce biti “moj SDP”. Nažalost i pored poziva i obećanja, nije bilo iskrene želje i volje drugova da budem dio te kuće. Toliko o tome

Nakon što je objavljena vijest da je Hamdija Lipovača, sada već bivši SDP-ovac, pristupio Stranci za BiH, koja ga je imenovala za povjerenika u Unsko-sanskom kantonu, uslijedile su različite reakcije. Mahom negativne, što zbog činjenice da je Lipovača pravosnažno osuđivan za koruptivna djela dok je bio funkcioner u ime SDP-a, što zbog samog čina “promjene stranačkog dresa” koji u pravilu izaziva negativne konotacije.

Bivši premijer USK-a i bivši gradonačelnik Bihaća, jutros se oglasio na svoj Facebook stranici.

VEZANA VIJEST Poznati osuđenik za korupciju pristupio Stranci za BiH: “Spremni da vratimo povjerenje građana” (FOTO)

Evo šta je Lipovača poručio…

“Poštovani prijatelji i javnosti, kao što ste mogli pročitati iz medija, jučer me je Predsjedništvo Stranke za BiH imenovalo za svog povjerenika za Unsko-sanski kanton. Znam da će mnogi biti iznenađeni, nekima će biti drago, nekima neće. Kao i sve u životu.

Prvo da kažem da, kad je moj SDP u pitanju, da mu želim svaki procvat i uspjeh i uvijek ce biti “moj SDP”. Nažalost i pored poziva i obećanja, nije bilo iskrene želje i volje drugova da budem dio te kuće. Toliko o tome.

Predsjednik Semir Efendić me je pozvao i pitao da li bih pomogao da vratimo priču o državi na prvo mjesto. Danas je rijetko ko zadovoljan, bez obzira iz kojeg naroda dolazi. Smatram da mogu pomoći da svi nađemo zajednički pristup o BiH, koja jeste i mora biti svih nas. Ja znam da je to moguće. Da zadovoljni budu Bošnjaci i Srbi i Hrvati i svi žitelji.

Dok se u prvi plan guraju teme rata, podjela, blokada i svađa, litra ulja je 5,60 KM, kila mesa i do 30 KM. A glad i neimaština tek slijedi.

Gospodin Efendić, kao mlad i uspješan čovjek i načelnik Općine Novi Grad Sarajevo mi je dao energiju da pokušamo. Zajedno.

Što se tiče pljuvača, botova, znanih i neznanih lažnih profila, ramazan je, halalim vam.

Pozivam sve Krajišnike, članove SBiH, njihove porodice, moje prijatelje, ljude koji se žele angažovati da pomognu i meni i SBiH u radu, da mi se slobodno jave. Bez obzira šta ko govorio, sva tri naroda i ostali građani mogu i moraju napraviti BiH po mjeri svih nas. Znam”, poručio je Lipovača.