Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ljekarska komora KS poziva Iman Agić da se obrati Etičkom odboru

kcus

Nakon otvorenog pisma ljekarima Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, koje je na svom Facebook profilu objavila pacijentica Iman Agić, a Fokus.ba prenio, reagirao je predsjednik Ljekarske komore KS Fahrudin Kulenović. Reakciju prenosimo u cjelosti:

Poštovani,

U vezi članka „Otvoreno pismo Sarajke koja boluje od raka doktorima na KCUS-u“ koje ste prenijeli sa njenog Facebook profila želimo Vas zamoliti sljedeće:

Kao predsjednik Ljekarske/Liječničke komora Kantona Sarajevo, dužnost mi je da zaštitim naše članove, ljekare našeg kantona, ali i da ukažemo na njihove greške i nepravilnosti u radu ako je do njih došlo.

Vjerujemo da Vam naša uloga nije nepoznata, a sa ovakvim optužbama i pisanjem susrećemo se prečesto.

Želimo Vam predložiti da pomenutu pacijenticu obavijestite da se obrati našem Etičkom odboru koji je zadužen za ovakve stvari i koji ih rješava veoma efikasno, ali pod uslovom da su optužbe argumentovane, odnosno da postoje činjenice.

U ovom slučaju činjenice su validni nalazi,pretrage, postavljena dijagnoza i provedena terapija, odnosno dokumenti o ovome svemu, kako bi Ljekarska komora KS mogla imati potpun uvid u stanje, pribaviti i izjave pomenutih ljekara, („Audietur et altera pars“) i kako bi onda mogla donijeti konačnu odluku o ovom slučaju.

Vjerujemo da pacijentici nije lako, ali u njenom pismu optužuje se veliki broj ljekara, što sigurno ne odgovara pravom stanju, jer je teško mi je povjerovati da se ovoliki broj ljekara KCUS-a ponaša bahato i neodgovorno, kako se u pomenutom pismu tvrdi.

Unaprijed hvala, srdačni pozdrav,
Fahrudin Kulenović, predsjednik Ljekarske/Liječničke komore KS.

Otvoreno pismo Sarajke koja boluje od raka doktorima na KCUS-u