Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Prognoza vremena

Ljetni dani će se zadržati još neko vrijeme, uskoro stiže zahlađenje

vrijeme jesen vrelo bosne (16)

Sudeći prema dugoročnim prognozama, nadprosječno visoke temperature pratit će nas sve do kraja ove semice

U Bosni i Hercegovini se danas očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost.

Dio prijepodneva lokalno po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Vjetar slab do umjeren južnog i jugozapadnog smjera.

Jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 12, na jugu zemlje do 14, a najviša dnevna temperatura zraka između 22 i 28 stepeni.

U Sarajevu sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost.

Jutarnja temperatura oko 7, a najviša dnevna temperatura oko 25 stepeni.

U petak se očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Dio prijepodneva lokalno po kotlinama i uz riječne tokove će biti magle. Vjetar slab južnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 11, na jugu zemlje do 14, a najviša dnevna temperatura zraka između 21 i 26 stepeni.

U subotu će biti sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom i niskim oblacima. Vjetar slab južnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 11, na jugu zemlje do 14, a najviša dnevna temperatura zraka između 21 i 26, na jugu do 28 stepeni.

Očekuje se da će do 26. oktobra biti izrazito toplo. Sudeći prema dugoročnim prognozama, nadprosječno visoke temperature pratit će nas sve do kraja ove semice. A onda stiže promjena vremena.

Naime, u ponedjeljak nam stiže promjena vremena koja će, ponajprije donijeti kišu i pad temperature. Tako se u ponedjeljak očekuju temperature između 10 i 15 Celzijusa.