Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ljetni pljusak neće utjecati na održavanje skokova sa Starog mosta

mostar-skakaci

Ljetni pljusak praćen grmljavinom sručio se na Mostar nešto iza 13 sati. Gradske ulice za samo nekoliko minuta su poplavljene. No, na održavanje današnjih skokova sa Starog mosta to neće utjecati.

“Na dan skokova kišno nevrijeme postalo je nekako mostarska tradicija, ali do samog natjecanja vrijeme se uvijek stabilizira, pa se nadam da će tako biti i ove godine, jer bez obzira na sve, skokovi se sigurno neće odgoditi”, kazao je član organizacijskog odbora Saša Oručević.

Da kišno vrijeme neće poremetiti svečanost u gradu na Neretvi govori i sama činjenica da je Stari grad pun turista.

Liječnički pregled za današnje tradicionalne 449. skokove sa Starog mostra u Mostaru prošla su 52 skakača.

Iako su svi kandidati prošli liječničke kontrole, ove godine je nekoliko njih bilo podvrgnuto ponovnom testiranju zbog povišenog pritiska, koji je uzrokovan prevelikim uzbuđenjem.

Za skok na noge prijavila su se 22 skakača, a u kategoriji skoka na glavu za osvajanje titule najbolje laste nastupit će 30 natjecatelja.

“Svi skakači koji su došli na liječnički pregled prošli su sve potrebne pretrage i sasvim su spremni za današnje natjecanje”, kazao je dr. Adnan Konjhodžić.

On je dodao kako je to bilo i očekivano s obzirom na to da se radi o momcima koji treniraju tokom čitave godine i u punoj su fizičkoj formi.

mostar-skakaci111

Pregled se sastoji u mjerenju krvnog pritiska, pregledu srca, pluća i anamnestičkih kontrola od povreda, kako je i zakonom propisano prema svim standardima pred sportska natjecanja.

“Bilo je nekoliko naknadnih kontrola zbog povišenog pritiska, što se može opravdati i velikim uzbuđenjem. No, na kraju su svi zadovoljili potrebne kriterije za sudjelovanje na natjecanju”, pojasnio je dr. Konjhodžić.

No, sve do početka samog natjecanja, kako ističu organizatori, mogućnost prijavljivanja je otvorena, a publiku ispod UNESCO-vog spomenika Strog mosta preko rijeke Neretve počastit će i veterani mostarskih skokova u revijalnom djelu između prve i druge serije natjecateljskih skokova.

Skokovi počinju u 16 sati.