Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Prognoza vremena

Ljeto još nije kazalo svoju zadnju riječ, očekuju se temperature do 36 stepeni

vrucina vrijeme ljeto toplotni val (7)

Nestabilno vrijeme sa pljuskovima i grmljavinom danas će biti prvo na jugu, a zatim na istoku i jugoistoku

U BiH će danas će biti sunčano i veoma toplo, poslije podne promjenljivo oblačno uz najvišu dnevnu temperaturu do 35 stepeni Celzijusovih.

Nakon umjereno oblačnog jutra u većini predjela, biće sunčano i veoma toplo, a u drugom dijelu dana promjenljivo oblačno sa sunčanim intervalima, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Nestabilno vrijeme sa pljuskovima i grmljavinom biće prvo na jugu, a zatim na istoku i jugoistoku. Kasnije u popodnevnim časovima i prema večeri s grmljavinom na sjeveru i sjeveroistoku, kada će se u ostalim predjelima razvedriti.

Puhat će slab do umjereni vjetar, na sjeveroistoku poslije podne kratkotrajno jak južni, a na jugu bura.

Najviša dnevna temperatura vazduha od 24 stepena Celzijusova u planinama, u većini predjela od 27 do 32, a na istoku i sjeveroistoku do 35 stepeni Celzijusovih.

U utorak u Bosni će biti umjereno ili pretežno oblačno vrijeme sa maglom po kotlinama. U Hercegovini pretežno sučano. Poslije podne naoblačenje u većem dijelu Bosne može usloviti kišu, pljuskove i grmljavinu. U Hercegovini pljuskovi sa grmljavinom se očekuje na sjeveru i sjeveroistoku. Jutarnja temperatura od 13 do 19, na jugu do 24, a dnevna od 27 do 33, na jugu do 36 °C.

U srijedu će biti u Bosni po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom i niskim oblacima. U ostatku zemlje malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Poslije podne naoblačenje u većem dijelu centralne i sjeverozapadne Bosne može usloviti kišu, pljuskove i grmljavinu. Jutarnja temperatura od 14 do 20, na jugu do 25, a dnevna od 28 do 34, na jugu do 36 °C.

U četvrtak se očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnsot. Poslije podne ponegdje u centralnim i sjeverozapadnim područjima Bosne može biti lokalnih pljuskova. Jutarnja temperatura od 16 do 22, na jugu do 26, a dnevna od 28 do 34, na jugu do 36 °C.