Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Lonely Planet: BiH za novčanik vrlo ugodna destinacija

mostar1234

Pronaći destinaciju na kojoj je isplativo potrošiti ušteđevinu za putovanje nije lak posao. A da ujedno destinacija vrijedi posjete…

Lonely Planet je jedan od najpopularnijih siteova za turizam i redovno kreiraju liste mjesta koja vrijedi posjetiti.

Bosna i Hercegovina i ranije je bila zanimljiva destinacija i često predlagana na osnovu različitih kriterija, a ovaj put je to spisak najboljih pristupačnih destinacija – zemalja gdje je omjer cijena i ponude koju će neko dobiti dobar i koje su prijateljske prema novčanicima.

Od njih 10. naša zemlja je na petom mjestu, a na Lonely Planetu za BiH su napisali kako bi jedini problem mogao biti nestabilnost nekih valuta, ali da je i to zanemarivo. Većina turista u BiH će se osjećati vrlo ugodno kad je riječ o novcu. Jeftin smještaj, hrana i međugradski prijevoz u kombinaciji s povijesnim gradovima (Sarajevo, Mostar…), zatim povoljna adrenalinska ponuda (rafting na Uni i skijanje), odlični su za sve koji žele dobro putovati i ne potrošiti previše novca.

Na popisu su i Estonija, gradovi Vijetnama, Istočna Afrika, Novi Meksiko, Galicija u Španiji, Quebec u Kanadi, Costa Rica, Istočni Timor i Zapadna Aistralija.