pandemija koronavirusa

Loše vijesti iz Banje Luke: Novih 7 zaraženih korona virusom!

korona

Riječ je o četiri muške osobe srednje životne dobi i jednom mlađem muškarcu, kao i o dvije ženske osobe srednje životne dobi

U Republici Srpskoj potvrđeno je još sedam slučajeva zarazom virusa korona saopšteno je iz Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite.

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj laboratorijskom analizom uzoraka (ukupno 76 u posljednja dva dana) u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske i Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod još sedam osoba, dok se jedan nalaz ponavlja zbog kontrole kvaliteta.

Riječ je o četiri muške osobe srednje životne dobi i jednom mlađem muškarcu, kao i o dvije ženske osobe srednje životne dobi.

Jedna osoba je iz Prnjavora, jedna iz Doboja, dok su ostale osobe iz Banjaluke. Sve ove osobe su u kućnoj izolaciji i pod nadzorom epidemiologa.

Ukupno je u BiH danas registrovano 10 osoba pozitivnih na korona virus. Podsjećamo, danas su tri osobe u Federaciji BiH registrovane kao pozitivne na korona virus. Ukupno je u BiH od početka pandemije registrovano 35 osoba zaraženih korona virusom.