Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ministar i dalje ne radi svoj posao

Lukač ima teoriju: Grupa kriva što nisu uhvaćene Davidove ubice, on i MUP nisu?!

Dragan-lukac-banja-luka

Klasični politički lešinari taj slučaj su odveli u sasvim drugom pravcu, tvrdi Lukač

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač ustvrdio je da je ‘slučaj Dragičević’ “doživio politizaciju koju ni porodica, ni grupa ‘Pravda za Davida’, nije smjela da dozvoli, te da su klasični politički lešinari taj slučaj odveli u sasvim drugom pravcu”.

On je optužio te imaginarne “lešinare” da su krivi što je izgubljeno 10 mjeseci, a dodao je i to da se “mnogo više moglo uraditi da je istraga vođena bez pritisaka i bez morbidnih dešavanja, što na kraju nije dovelo do utvrđivanja istine”.

Lukač nije objasnio kako je moguće da grupa koja samo traži istinu o ubistvu Davida Dragičevića “kriva za nepronalazak ubice/ubica” i koja je njegova uloga u svemu tome s obzirom da je na čelu institucije čiji je posao pronalazak ubice?! Ali je zato ponovio da je slučaj “Dragičević” pitanje za Tužilaštvo, kojem, tvrdi,  MUP Republike Srpske stoji na raspolaganju.

“Do sada smo uradili sve što je traženo i preduzećemo sve mjere da to bude rasvijetljeno, čak i ako bude promijenjena nadležnost i neko drugi preuzme slučaj”, rekao je Lukač za “Večernje novosti”.

On je dodao da je stvar tužilaštava i njihovih nadležnosti da li će slučaj preuzeti Tužilaštvo BiH. “Pozdravljam svako rješenje s ciljem pronalaženja pravog i adekvatnog načina da se taj slučaj u potpunosti riješi”, ustvrdio je Lukač.