“Lukač je Davida nazvao narkomanom, a od koga je on kupovao drogu”

lukac – nsrs

“Čuli smo ministra Dragana Lukača. I neka ga je čula javnost RS, da vidi njegovo lice. On je ovdje prijetio roditeljima, novinaru krivičnim prijavama. Da je ovo pravna država, Vi bi nakon izlaska iz ove sale bili uhapšeni”, rekao je Adam Šukalo, poslanik u Klubu PDP-a, na posebnoj sjednici Narodne skupštine RS.

“Rekli ste pred nama da David nije žrtva, ispod žita ga okarakterisili kao uličara, kavgadžiju, uživaoca opojnih droga. To je utisak koji želite da javnost stekne. Ali, prevarili ste se. Narod više ne vjeruje institucijama, MUP RS… Optužili ste Davida da je narkoman. A od koga je on kupovao drogu u Banjaluci? Od koga djeca u Banjaluci kupuje drogu? Zašto ne procesuirate narko klan? Šta oni rade u Banjaluci? Meni je glava u torbi dok ovo govorim. Da li se novac od prodaje narkotika ulaže u neke projekte u RS”, upitao je Šukalo, prenosi Srpskainfo.com.

On je naveo da neće biti kandidat na opštim izborima i da njegove riječi ne cijene kao predizbornu kampanju.

Porodici Dragičević, kaže Šukalo, ništa ne može nadoknaditi gubitak. Svjestan je da bi bar promil roditeljske boli ublažila činjenica da istraga ide u pravom smjeru.

“Zajedno s tužilaštvom MUP RS pokušava da uplaši građane RS. Gospodine Lepir, stekao sam utisak da ste se i vi ovdje predstavili kao žrtva. David je žrtva. Rekli ste da vam nedostaje ono što je najvažnije – osnova sumnje. U kom pravcu ste išli? Prema međusobnom koškanju mladića oko djevojke? Zašto niste išli dalje, putevima droge? Sve ste ovdje ispričali, ali niste dali odgovor na osnovno pitanje – ko je ubio Davida”, rekao je Šukalo.

On traži da se stvari nazovu pravim imenom.

“Da li imate volje da riješite ovaj predmet? Fotografije objavljene u javnosti, kako je David izgledao na obdukciji, pobijaju sve što ste ovdje rekli. Ne skrivajte se iza institucija”, rekao je Adam Šukalo.