Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Lukač: Nikome nećemo dozvoliti da prekine “Marš mira”

BiH

Dragan Lukač

Nikome nećemo dozvoliti da prekida “Marš mira”, koji je već krenuo. Nema niko ni pravo ni mogućnost da to uradi i policija Republike Srpske će to svakako spriječiti i omogućiti da se taj marš odvije bez ikakvih problema, izjavio je danas ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač komentarišući najave Udruženja ratnih vojnih invalida opštine Zvornik da će prekinuti “Marš mira – Srebrenica 2015” ukoliko u koloni bude provokativnih obilježja, prenosi Anadolu Agency.

“MUP RS je angažovao oko 1.200 policajaca na obezbjeđenju komemorativnog skupa u Srebrenici. U saradnji sa drugim agencijama u BiH i federalnim MUP-om obezbjedićemo ovaj komemorativni skup”, kazao je Lukač.

Prema njegovim riječima, s obzirom na to da je “Marš mira” već krenuo, prema izvještajima sa terena, sve se odvija bez problema.

“Za sada nemamo nikakve informacije da tamo ima bilo kakvih ratnih zastava, majica ili bilo kakvih uvredljivih obilježja za bilo koga”, dodao je Lukač.

On i federalni ministar unutrašnjih poslova Aljoša Čampara razgovarali su danas u Banjaluci i izrazili očekivanje da će komemorativni skup u Srebrenici proteći bez problema.

Lukač je povodom najave dolaska i Aleksanda Vučića, premijera Srbije, istakao da je bezbjednost na najvišem nivou i da nema potrebe da se bilo šta mijenja u organizaciji obezbjeđenja, bez obzira na to koliko još delegacija najavi svoj dolazak.