Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

banja luka

Lukač: Policajci su nekoliko mjeseci vježbali za sutrašnji defile

Бањалука – Дан Републике – проба за

Ministar Lukač je kazao da će u svečanom defileu učestvovati više od 500 pripadnika MUP-a RS i više od 1.000 predstavnika civilnog sektora

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač izjavio je danas u Banjaluci da je sve spremno za obilježavanje 9. januara “dana RS” koji je podsjećamo, Ustavni sud BiH proglasio neustavnim.

Ministar Lukač je kazao da će u svečanom defileu učestvovati više od 500 pripadnika MUP-a RS i više od 1.000 predstavnika civilnog sektora.

“Pripadnici MUP-a Republike Srpske su dobro uvježbani za svečani defile povodom obilježavanja Dana Republike. Nekoliko mjeseci su intenzivno sprovodili aktivnosti da bi veličanstveno bio obilježen praznik”, rekao je novinarima Lukač nakon generalne probe za svečani defile.

“Republika Srpska je vječna, to je naš zavjet i dužni smo da je čuvamo. Nadam se da će i generacije koje dolaze nastaviti naš put”, dodao je Lukač i napomenuo da će sutra biti preduzete i potrebne bezbjednosne mjere.

Generalnoj probi prisustvovala je i predsjednica RS Željka Cvijanović.

Na području RS od ponoći će biti zabranjen prevoz eksplozivnih materija zbog obilježavanja 9. januara, saopšteno je iz republičkog Auto-moto saveza.

Zabrana će trajati do četvrtka, 10. januara, do 6.00 sati.

U saopštenju se dodaje da na graničnim prelazima BiH večeras nema dužih zadržavanja, a da je zbog radova u Hrvatskoj i dalje obustavljen saobraćaj na prelazu Novi Dvor-Dvor.