Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Lukač: Pripadnici MUP-a na paradi za Dan RS-a

BiH

dragan-lukac-mup-rs11

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske (RS) Dragan Lukač najavio je danas da će pripadnici entitetske policije učestvovati u paradi, koja će, 9. januara, na Dan RS-a, biti organizirana u Banjoj Luci.

-Ta parada dosad nije bila viđena u RS-u i to je jedan izazov za policiju, čiji pripadnici će biti uključeni i u paradu i njeno osiguranje, kao i svih drugih dešavanja 9. januara. Siguran sam da ćemo osigarati te aktivnosti na adekvatan način i da neće biti problema koji mogu da ugroze bezbjednost građana RS – rekao je on.

Očekuje da će na paradi učestvovati i 3.pješadijski (RS) pješadijski puk Oružanih snaga BiH, koji baštini i tradiciju bivše Vojske RS-a.

-Mislim da za to neće biti nekih prepreka i da će im biti odobreno da učesvuju u paradi – naveo je ministar unutrašnjih poslova RS-a ističući da ne bi bilo dobro da ih neko spriječi da prisustvuju tim dešavanjima.

Nakon prijema kod predsjednika RS-a Milorada Dodika, organiziranog za predstavnike vlasti, pravosuđa, te unutrašnjih poslova, Lukač je rekao da je osnovna poruka predsjednika RS-a bila da „svi moraju mnogo više da daju za RS, bez koje neće biti ni građana“.

Dodik je danas primio i predstavike studenata te nacionalnih manjina.