Osnovna škola “Šejh Jujo“ u Mostaru dobila lift

BiH

LIFT (3)
Foto: A. M.

U osnovnoj školi “Mustafa Ejubović-Šejh Jujo“ svečano je obilježen završetak izgradnje lifta namijenjenog osobama s invaliditetom i osobama smanjene pokretljivosti.

Uz učenike, roditelje i uposlenike Škole svečanosti su prisustvovali i mostarski gradonačelnik Ljubo Bešlić i načelnik Odjela za finansije Izet Šahović.

U pozdravnom obraćanju direktor škole Mustafa Džafić izrazio je zadovoljstvo uspješno završenim projektom, zahvalivši u ime učenika, njihovih roditelja i zaposlenika škole predstavnicima Grada Mostara koji su osigurali sredstva za izgradnju lifta.

Naglasio je da je u proteklom periodu urađeno mnogo na podizanju i unapređenju nastavničkih kompetencija i stvaranju uslova za uključivost škole.

“Naša svakodnevica je uistinu oplemenjena i daje nam poticaj da nastavimo raditi na svim područjima za podizanje školskog standarda“, kazao je Džafić.

Gradonačelnik Bešlić također je izrazio zadovoljstvo završenim projektom, te pohvalio trud i zalaganje uposlenika škole u stvaranju okruženja koje je inkluzivno i motivirajuće za sve učenike.Investiciju izgradnje lifta u potpunosti je finansirao Grad Mostar u ukupnoj vrijednosti od 56.000 KM.