Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Lukavac: Počinje izgradnja vodovodne mreže u naselju Poljice

lukavac vodovod222

Premijer tuzlanskog kantona Bego Gutić je sa saradnicima prisustvovao početku realizacije projekta izgradnje vodovodne mreže u naselju Poljice u Lukavcu.

Za realizaciju ovog projekta, a time i dugoročno rješavanje pitanja vodosnabdijevanja građana Poljica, Vlada TK je izdvojila 645.000 KM, od čega je oko 250.000 KM izdvojeno u ovoj godini.

Gutić je kazao da je ovo jedan od najvrjednijih projekata iz oblasti vodosnadbijevanja koji se finansira u ovoj godini.

– Konačno osiguravamo i rješavamo pitanje vodosnabdijevanja za oko 900 domaćinstava i to je ono što smo i najavljivali, da ćemo kroz politiku ravnomjernog ulaganja pokušati doći do svih građana našeg kantona – rekao je premijer Gutić.

Najavio je da je Vlada TK, u cilju osiguranja adekvatnih količina vode za ovo naselje u narednoj godini planirala izdvojiti i oko 80.000 KM za ulaganje u mjesni vodovod Ugar.

Također je i resorni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Abdulah Zukić potvrdio da će Vlada TK i u narednom periodu podržati ovakve i slične projekte.

Osim premijera Gutića i ministra Zukića, današnjem uvođenju u radove prisustvovao je i ministar za boračka pitanja Fahrudin Skopljak, saopćeno je iz Vlade TK.