BiH

Poslanik u Predstavničkom domu

Magazinović: Jasno je sasvim da je Inzko dobio “zeleno svjetlo” za ovakvu odluku

23/07/2021

Po njegovim riječima, u BiH su prisutne vrlo retrogradne politike koje su spremne čak i negirati pravno utemeljeni genocid i presuđeni, koje se na brutalan način poigravaju sa emocijama porodica žrtava

Poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Saša Magazinović (SDPBiH) je izjavio Feni da je očekivao i pozdravlja odluku visokog predstavnika da nametne dopune Kaznenog zakona BiH kojim se zabranjuje i kažnjava negiranje genocida.

Kaže da mu je žao i osjeća neku vrstu stida što institucije BiH nemaju kapacitet i nisu je do sada donijele i ” zavisimo od toga da to uradi međunarodna zajednica”.

– S druge strane, osjećam zadovoljstvo što će nam ova odluka pomoći da postanemo bar za korak bliže civilizovanom svijetu – kazao je Magazinović.

Po njegovim riječima, u BiH su prisutne vrlo retrogradne politike koje su spremne čak i negirati pravno utemeljeni genocid i presuđeni, koje se na brutalan način poigravaju sa emocijama porodica žrtava.

– Zbog toga je jedna ovakva odluka bila neophodna. Jasno je sasvim da je Valentin Inzko dobio ‘zeleno svjetlo’ za ovakvu odluku i da ovo nije njegova odluka u individualnom kapacitetu, nego da iza nje stoje moderan i progresivni svijet, prije svega Evropska unija i Sjedinjene Američke Države – kazao je Magazinović.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.