BiH

Predsjednik SDS-a

Šarović: RS ima razloga da strepi za to što bi se moglo dešavati

23/07/2021

Za jačanje uloge visokog predstavnika, kako kaže, krivi aktuelnu vlast u RS

Nametanje Zakona o negiranju genocida od stane visokog predstavnika predstavlja uvod u nova nametanja, kaže za “Nezavisne novine” Mirko Šarović, predsjednik SDS-a.

On kaže da je šteta što nije prošla rezolucija Rusije i Kine o ukidanju OHR-a, i tvrdi da BiH nema budućnost bez ukidanja ove kancelarije.

Njegovo je mišljenje da Valentin Inzko ovu odluku nije donio kako bi popravio svoju biografiju, već da je to uradio po instrukcijama nekog drugog.

Za jačanje uloge visokog predstavnika, kako kaže, krivi aktuelnu vlast u RS.

“Oni su svojim djelovanjem i odnosom oko nekih važnih pitanja na neki način produkovali nestabilnost i sve ovo i oni su zato jedan od krivaca što smo došli u ovo situaciju”, kaže Šarović.

Izrazio je nadu da novi visoki predstavnik Christian Schmidt neće nastaviti ovu praksu, ali je dodao da RS ima razloga da strepi za to što bi se moglo dešavati.

“Mislim da trebamo pametno i trezveno pristupiti ovom pitanju i provoditi takvu politiku u kojoj RS neće biti crna vrana i remetliački faktor, nego da imamo drugačiji i mudriji pristup, naravno držeći sve svojih prava i ustava”, rekao je on.

Komentari

Autor: Nezavisne novine

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.