Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

poslanik u psbih

Magazinović podsjetio da je Stevandić i ranije kažnjavan zbog govora mržnje

stevandic 111

Naime, kada su 2016.godine Magazinović Stevandić gostovali u navedenoj TV emisiji Stevandić je uporedio ISIL i SDP kao jednu ideologiju

Saša Magazinović, poslanik u Predstavničkom domu Parlamenta BiH objavio je na svom Facebook profilu insert gostovanja na Al Jazeere Balkans u emisiji „Kontekst“ iz 2016.godine u kojoj je gost bio i Nenad Stevandić, predsjednik Ujedinjene Srpske, za koju je Centralna izborna komisija BiH jučer donijela odluka da joj poništava ovjeru učešća na izborima 15.novembra, a samog Stevandića je kaznila s 10.000 KM.

Podsjećamo, razlog ovih sankcija je korištenje govora mržnje koji mogu izazvati strah i netoleranciju u video spotu koji je objavila Stevandićeva stranka.

Magazinović je svojom današnjom objavom podsjetio na to da Stevandiću nije prvi put da širi govor mržnje i da ga je CIK zbog toga i ranije kažnjavao.

Naime, kada su 2016.godine Magazinović i Stevandić gostovali u navedenoj TV emisiji Stevandić je uporedio ISIL i SDP kao jednu ideologiju.

Takav istup CIK je ocijenio neprimjerenim i izrekao mu kaznu u iznosu od 3.000 KM, a na što je danas podsjetio i Magazinović.