Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Magazinović: Pokušaj Dodikovog bijega od pravosudnih institucija

magazinovic sassa

Referendum je posljednji pokušaj bijega Milorada Dodika od pravosudnih institucija s jedne i bankrota s druge strane, ocijenio je predsjednik Glavnog odbora SDPBiH, poslanik u Predstavničkom domu PSBiH Saša Magazinović današnju odluku Narodne skupštine RS o referendumu o Danu RS-a.

– U tome mu, na žalost, pomaže Savez za promjene koji učestvuje u vlasti na državnom nivou – naveo je Magazinović u izjavi dostavljenoj Feni.

Odluke Ustavnog suda, naglašava, konačne su i nema tog referenduma koji ih može promijeniti.

– To znaju oni koji su donijeli odluku o referendumu, a trebao bi znati i visoki predstavnik Valentin Inzko od kojeg očekujem reakciju, ukoliko je još uvijek uopće na službi u BiH – navodi Magazinović.

Također je prokomentirao i usvajanje odluke o adaptiranom Sporazumu o stabilizaciji i pridruživanju, ocijenivši da je to pokazalo “tužnu činjenicu” da se o adaptaciji SAA više pita premijer Srbije Aleksandar Vučić, “nego Ivanić i Dodik zajedno”.

– Za zemlju je dobro da se kreće naprijed, ali trebamo biti svjesni da zasluga vlasti za to gotovo uopće ne postoji i da se treba zahvaliti međunarodnoj zajednici što je još jednom uradila naš posao i omogućila nam korak naprijed ka kandidatskom statusu – zaključio je Magazinović u svom saopćenju.