Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Izetbegović primio u oproštajnu posjetu ambasadora Schillera

izetbegovic schiller23

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović primio je u oproštajnu posjetu ambasadora Kraljevine Švedske u BiH Fredrika Schillera.

U srdačnom i prijateljskom razgovoru bilo je riječi političkoj situaciji u BiH, ali i globalnim pitanjima.

Ambasador Schiller istakao je da bilateralna saradnja Švedske i Bosne i Hercegovine na svim poljima bilježi dobre rezultate, te da podrška Švedske procesima evropskih integracija BiH kao i drugih država regije neće izostati ni u budućnosti.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović istakao je da je ekonomski razvoj od ključnog značaja za BiH te da cijeni pomoć Švedske na tom polju.

Sagovornici su se složili da dijaspora iz BiH u Švedskoj može u tim nastojanjima predstavljati ključnu sponu dvije prijateljske zemlje.

Istovremeno, sagovornici su se složili da je terorizam i radikalni ekstremizam koji rezultira u napadima poput jučerašnjeg zločina u Nici pošast protiv koje se treba svim snagama boriti.

Ambasador Schiller je naglasio da je impresioniran snažnim evropskim kulturnim identitetom Bosne i Hercegovine i potencijalima koje naša zemlja ima, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.