Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Magazinović: Rušiti barijere i podjele u društvu

magazinovic sassa

Poslanik Socijaldemokratske partije BiH (SDPBiH) u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) i član delegacije PSBiH pri Parlamentarnoj skupštini Vijeća Evrope (PSVE) Saša Magazinović susreo se danas s predsjednikom Parlamenta Kantona Bern Markom Jostom i generalnim sekretarom Kantona Bern Patrikom Treesom.

Razgovarano je o aktuelnim političkim događajima u BiH i provođenju strukturalnih reformi s ciljem uspostave efikasnije države. Fokus razgovora su bili i modeli saradnje i povezivanja Kantona Bern s različitim nivoima vlasti u našoj zemlji.

Magazinović je goste upoznao s aktivnostima u okviru bosanskohercegovačkog predsjedavanja Vijećem Evrope, kao i s aktivnostima Vijeća Evrope u BiH sa naglaskom na rad Političke škole u kojoj učestvuju predstavici političkih stranaka, medija i civilnog društva.

-Naglašeno je da su projekti poput ovog koji promovira zajednički rad na rješavanju konkretnih problema od izuzetne važnosti u rušenju barijera i podjela u društvu koje kreiraju pojedini politički lideri s ciljem ostvarivanja lične koristi bez obzira na stagnaciju države – navodi se u saopćenju Kluba SDP-a BiH u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, proslijeđenom putem Sektora za odnose s javnošću PSBiH.